contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Personal State of Wellbeing 14                                          Happy and Healty 2021
                                                                                                                                                         
De Deur naar binnen

Lieve Beste Yogi’s, Sporters,Toppers, Bikkels en andere geïnteresseerden,

Ik wens jullie allen een zo goed gezond vredig gelukkig mogelijk 2021 toe ondanks de huidige penibele tijdsgeest.

Er is veel herrie om ons heen momenteel, veel gekkigheid, veel kramp, veel onrust, en bovendien: gewoon ‘Simpel lijkt wel het moeilijkst’ nu voor ons allemaal.

En dat is ook volkomen logisch omdat de wereld om ons heen steeds ingewikkelder wordt.

Ik denk dat we ( bijna gedwongen-lijkt-wel) ,en niemand uitgezonderd,  terug moeten naar de Basis: de deur naar binnen smile, en hoe zat dat ook alweer?

Waar knap je nu als mens echt van op?
Dat is mijns inziens eigenlijk vrij eenvoudig, namelijk in verbinding met jezelf kunnen zijn- en blijven , en ook in verbinding kunnen zijn- blijven-voelen met anderen ( dierbaren, vrienden, collega’s) om je heen.
Als je je deel voelt van een groter geheel, of als je verbinding maakt met andere mensen verrijkt je dat.
En toch lukt het ons steeds minder. We hebben de rust niet of geven/ gunnen onszelf de tijd niet lijkt wel om andere mensen te ontmoeten.

Ont-moeten...mooi woord he?
Waarom reageert de 1 geweldig ( tijdens een rondje wandelen, joggen of fietsen)  en de ander nauwelijks tot helemaal niet?

Ik ben er zelf wellicht extra gevoelig voor, maar waarom zijn we niet gewoon wat liever voor elkaar?
Waarom hebben we steeds meer moeite met contact?

Het individualisme lijkt steeds dominanter te worden.
Eerst en vooral aan jezelf denken lijkt het belangrijkste motto, dus het lijkt erop dat we te maken hebben momenteel met een tijdsgeest die veel te weinig aandacht kent voor zoiets als verbinding. En dat is puur een gevoel...heel simpel dus smile

Echt verbinding kunnen maken en houden,  en goed en zuiver bijven kunnen voelen en zo dicht mogelijk bij jezelf blijven,  is sowieso best wel een vak apart en totally not evident!

Yoga, ( loslaten ) mediteren en ademtraining helpt ons hier enorrrm bij!!
(Maar dat behoeft geen herhaling meer ondertussen:-smile) een ook om de deur naar binnen open te blijven zetten en houden om zo goed en zuiver mogelijk te kunnen blijven voelen en derhalve zo dicht mogelijk ( ondanks nogmaals alle externe herrie om ons heen en continue conflicting messages) bij onszelf , ons eigen hart en gevoel en onderbuikgevoel ( kompas) te kunnen blijven.

Door de deur naar binnen open te zetten ( naar ons hart) komen we weer in verbinding met onszelf en derhalve dus ook met dierbaren om ons heen.
Yoga leidt ons hierin en is een superbelangrijke katalysator en weet: hoe irritanter wreveliger vervelender een houding aanvoelt  , hoe harder je hem nodig hebt!!
En voor wat betreft elke Asana die we beoefenen ( denk aan bijvoorbeeld de Ardha Chandrasana, de halve maanhouding) ; Het lichaam is niet synchroon en liegt ook nooit ....... de ene kant gaat altijd beter dan de andere kant , of ( zoals 1 van mijn befaamde slechte grappen) beide kanten gaan even beroerd smile

Just keep on doing the practice !!

The School of Wellbeing is sinds geruime tijd succesvol gelanceerd en juist ook nu temeer in deze Lockdown periode wordt het bijzonder op prijs gesteld smile - en als zeer  ondersteunend en helpend ervaren om samen in verbinding door deze tijden heen te komen.

Het concept van sessies volgen via een videolink los van tijd plaats en ruimte wordt bijzonder geapprecieerd (ook het kunnen stopzetten- en/of herhalen van oefeningen en/of tips en tricks vinden mensen echt fijn merk ik.....zonder de stress van Zoom of Teams....) en je kunt gewoon per maand bekijken of je mee wilt doen. Dus niemand zit ergens aan vast, er is geen enkele verplichting en dat is ook wel eens fijn in een tijd waarin we ons ondergedompeld voelen in ‘moeten in plaats van mogen’.

Vanaf heden ( Januari 2021) zal dit dus vanzelfsprekend ook weer met verve en in stijl doorgaan!

Ook en temeer nu in deze huidige tijd:  het 1-op-1 counselen en met elkaar kunnen levelen en ‘dimdammen’ (want de psychologen hebben eindeloze wachtlijsten...) vinden mensen heel erg fijn,  voelen zich geborgen,  is  helpend, ondersteunend,  prettig, en temeer ook omdat humor (en zeker in deze tijd!) uiteindelijk een niet te onverslaanbare, belangrijke en te onderschatten factor is smile))))

Namaste Wilma